Servicii

Sistemul de cronometrare se poate utiliza la evenimente sportive de masă (alergare, mountain bike, schi fond, triatlon, etc.), unde rezoluția de 1 secundă este suficientă. Chip-urile fiind resistente la apă, sistemul se poate folosi și la concursurile de înot în apă deschisă, asumând că concurenții trec printr-un punct de măsurare plasat pe uscat. De asemenea sistemul nu este sensibil la temperaturi sau condiţii meteo nefavorabila (ploaie, umezeală, noroi etc.)

Întrucât viteza maximă la care poate fi detectat un chip este 35 km/h, în cazul concursurilor MTB punctele de măsurare trebuie aşezate astfel încât la trecere participanţii să nu poate să aibă viteze peste această limită (amonte, după curbă, etc.).

La evenimente ce implica număr mare de concurenti (treceri simultane in număr mare in zona masurarii) pentru siguranta masuratorilor se ofera un punct de masurare cu o latime de 2 m (in unele cazuri este posibil si largirea punctului de masurare la 4 m). Pentru unele evenimente în funcţie de specificul acestuia sistemul permite instalarea a două puncte de măsurare (la o distanţa sub 100 m intre puncte de masurare). Punctele de măsurare pot fi mutate dacă organizarea evenimentului permite acest lucru. De exemplu dacă la un triatlon proba de bicicletă este suficient de lungă (între primul şi ultimul concurent sunt cel puţin 30 de minute), atunci este timp destul pentru a muta punctele de măsurare.

Cu acest sistem se pot cronometra concursuri tip contra timp şi start de masă cu unu sau mai multe starturi (dacă numărul concurenţilor este mare).

Numărul transponderilor (chip-urilor) este 600 bucăţi. Chipul se prinde de glezna concurenţilor cu o bandă cu velcro.

Serviciul rezumă la măsurarea timpului concurenților, si categorizare in funcţie de cerinţele organizatorilor. Distribuirea numerelor de start și a transponderilor, respectiv colectarea chipurilor la final, cât şi validarea-prelucrarea rezultatelor este responsabilitatea organizatorilor. Înainte de concurs facem asocierea numerelor de start cu chip-uri, iar la sfârșit pe baza acestei asocieri printăm rezultatele finale (la cerința și parțiale) pe categorii.

Întrucât transponderele sunt reutilizabile, ele trebuie collectate la sfârșitul concursului.

Ghidul de utilizare a chip-urilor se poate descărca aici.